* בהתאם לרשימת יעדי מסירה דואר שליחים

קורסים מקוונים וספרות מקצועית - העברת ידע ומידע מלידה ועד שיבה

קורסים מקוונים וספרות מקצועית
העברת ידע ומידע מלידה ועד שיבה

תכנים מקצועיים בחינם בצל המלחמה

  ספר דיגיטלי מותאם לתקופה להורדה חינם  

סיפור ופעילויות לחיזוק החוסן של ילדים שפונו מבתיהם עקב מלחמה.
מאת לאורה וולמר
מתוך רצון לעזור לילדים ומשפחות בתקופה הכואבת בה אנו חיים, לאורה וולמר פיתחה כלי להתמודדות דרך סיפור על כלב חמוד שנקרא בונבון: "הרפתקאות בונבון בבית המלון".
 
בונבון הוא כלב חמוד שבעקבות המלחמה, נאלץ להתפנות עם משפחתו מביתו שבקיבוץ לבית מלון. בונבון מספר את סיפורו ממבט כלבי ומחויך ומזמין את הילדים לגעת בצורה נעימה ולא מאיימת בתכנים לא קלים. הילדים יוכלו להזדהות בקלות עם הרגשות והחוויות של הכלב בונבון וזה יעזור להם להתמודד עם חוויית הפינוי וההסתגלות לסביבה חדשה שעברו או עוברים בעצמם.
 
בסוף כל פרק תמצאו הצעות פשוטות לפעילות בעקבות הסיפור: שיחה, יצירה, תרגילים לרגיעה ברוח המיינדפולנס ועוד. לפעילויות אלה יש ערך טיפולי רב והם יחזקו את החוסן הפנימי של הילדים. הסיפורים נועדו לילדים שמתמודדים עם פינוי והסתגלות לסביבה חדשה. לא לילדים שחוו טראומות קשות. ילדים שחוו טראומות קשות זקוקים למסגרת טיפולית מקצועית ורציפה!
 
לאורה וולמר היא פסיכולוגית קלינית בעלת ניסיון של למעלה משלושים שנה בטיפול בילדים ובהדרכת הורים.
להורדת הסיפור המלא >>

  מדריך דיגיטלי חינמי מותאם לתקופה להורדה  

מדריך דיגיטלי "בעקבות האסון והמלחמה – כלים לחיזוק החוסן האישי והמשפחתי".
מאת ד"ר חן נרדי, ד"ר רבקה נרדי

אנחנו כואבים את האסון שפקד אותנו בשבת, השבעה באוקטובר 2023 ואת המלחמה שבעקבותיו.
אני, חן, כמטפל ותיק בנפגעי פוסט-טראומה וכקצין בריאות נפש לשעבר, ואני, רבקה, כמטפלת אישית וזוגית ותיקה, בשיתוף עמותת נט"ל, מבקשים לחלוק אתך כלי התמודדות עם אתגרי חיים במצבי חירום: מודל "הסרדין, הכריש והדולפין".
אנחנו מקווים שתפיסת העולם שאנחנו מבטאים בעזרת המודל, תתרום לחיזוק החוסן של כולנו אל מול אתגרי הימים הללו.
ד״ר חן נרדי ד״ר רבקה נרדי
בשיתוף עמותת נט״ל

ד״ר חן נרדי 050-6702727 — chen-nardi@bezeqint.net
ד״ר רבקה נרדי 050-6323363 — 4rivkanardi@gmail.com

  סרטים קצרים שהפקנו במיוחד לרגל התקופה  

כיצד לעזור להורים לעזור לילדיהם בצל המלחמה.
מאת פרופ' אסתר כהן
במציאות החדשה שנוצרה עבור כולנו, פרופ' אסתר כהן יצרה עבורכם סרטון חינמי הכולל בתוכו מסרים חשובים שיוכלו לחזק ולתמוך בכם אנשי המקצוע בתקופה זו.
פרופ' אסתר כהן ידועה בניסיון רב שנים בטיפול ישיר בטראומה ויצירת תכניות קהילתיות ציבוריות לאוכלוסיות שהן תחת איום בטחוני.
"אחד הדברים שאני רוצה לעשות פה זה לחזק את האונים שלכם, להזכיר לכם מה אתם יודעים לעשות, ולראות איך אתם יכולים לחזק את הדברים האלה ולהשתמש בהם עוד יותר." פרופ' אסתר כהן.
המסרים המרכזים שפרופ' אסתר כהן מעבירה בסרטון: תפקיד המטפל בבעיות ילדים בעת משבר וטראומה; שיקום "הקסם"- היומיומי והמתמשך" שביחסי הורה וילד; כיצד מעלים למודעות ומגייסים את יכולות ההורים להשפיע על ההתמודדות וכוחות החוסן של הילד; איך עוזרים להורה המצוי במצוקה לגייס את המערכת האלטרואיסטית- ההורית של מתן-טיפול; כיצד מחזקים את התמודדות ההורה באמצעות "ריפריימינג" (מסגור מחדש) של הכוונות המיטיבות והכוחות שלו ושל ילדו; וכיצד עובדים נגד ומתקנים את "ההטייה השלילית של המח". ובנוסף – כיצד מבינים, מחזקים ומשתמשים במשחק ובמשחקיות כדי להתמודד טוב יותר עם המציאות.
למעבר להרצאה >>
 
פיענוח ציורי ילדים בצל המלחמה.
מאת מיכל וימר
 
לרגל המצב יצאנו בסרטון משותף יחד עם מיכל וימר בו אנו מזמינים אתכם להצצה מרתקת לעולמם הפנימי של ילדים בתקופה מורכבת זו, דרך ציוריהם באמצעות דוגמאות נבחרות.
הדוגמאות שמיכל מציגה יכולות לסייע לכם כמטפלים להבנת עולמם המורכב של הילדים בצל המלחמה ולפיענוח המסרים החבויים מאחורי הקווים והצבעים.
"ציור הוא מפת אוצר ללב של הילד" מיכל וימר, תרפיסטית באמנות, פענוח ציורי ילדים ומנהלת מרכז ללימודי תעודה בתחום.
👈 למעבר להרצאה
דרכי הפעלות לעבודה עם קלפים בצל המלחמה.

מאת איציק שמולביץ

יצרנו ביחד עם איציק שמולביץ ארבעה סרטונים קצרים וממוקדים חינמיים, בהתאם לצרכי התקופה, בהם תוכלו למצוא דרכי הפעלות יצירתיות בעבודה עם קלפים.
מקווים שהפעלות אלו יצליחו ולו בקצת להעשיר את ארגז הכלים ההנחייתי והטיפולי שלכם אנשי המקצוע בתקופה זו.
איציק שמולביץ, מומחה ויוצר קלפים השלכתיים ומשחקים טיפוליים מעל 25 שנים, מנחה הקורס התמונות והמילים שבתוכנו – להיות אומן בהפעלת קלפים.
👈 לצפייה מיידית בכל ארבעת ההפעלות

הרצאות מותאמות לתקופה 

הרצאה של פרופ' חיים עומר על התמודדות בזמן חירום.

מאת פרופ' חיים עומר

פייסבוק 1000_1000
וובינר בנושא בעיות חרדה והתכנסות אצל ילדים.

מאת פרופ' חיים עומר

וובינר מתנה JPEG
וובינר: איך להתמודד נכון עם חרדה ודאגה.

מאת ד"ר שחר צדוק

138
הרצאה בנושא מיינדפולנס למטפל.

מאת ד"ר נמרוד שיינמן